Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НКП на Левски също е против решението на БФС за дербито

"Сините" фенове искат да бъдат на стадиона и при гостуване в дербито.
Снимка: БГНЕС

Националният клуб на привържениците на ПФК Левски (НКП) публикува позиция срещу решението на Българския футболен съюз столичният сблъсък между Левски и ЦСКА София през този сезон да се играе на клубните стадиони на двата отбора и без гостуваща публика.

БФС вчера обяви, че първата за кампанията среща от осмия кръг на шампионата на 14 септември ще се състои на стадион "Георги Аспарухов" без фенове на "червените", а ответният двубой, на който армейците са домакините през пролетта, ще бъде без ултраси на "сините". 

"Футболът е за феновете! Ние не желаем да бъдем сами на стадиона, нито да пропускаме мачове на любимия Левски! Решението двубоите да се играят без публика на гостуващия отбор - просто не е решение!

Предложението на ръководството не е подкрепено от нас, а вероятно и от много други привърженици на Левски. С какво това ще помогне на футбола и на Левски? Избира се най-лесното, защото никой не иска да се напъне и да роди нещо смислено и в полза на публиката.

Ние държим да бъдем на стадиона във всеки мач, срещу всеки съперник! Футболен двубой без противникова агитка е тъпо решение и ние категорично не го харесваме!", написаха от НКП Левски в профила си във Фейсбук.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени