Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестеров допусна обрат в Добрич и отпадна

Пьотр Нестеров
Снимка: БФТ

Националът за Купа „Дейвис“ Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфинал на чалънджъра в Добрич на клей, който е от категория 50.

Той допусна обрат срещу Иван Гахов от Русия и отстъпи с 6:2, 4:6, 4:6 след два часа и 12 минути игра.

В първия сет роденият в Москва Нестеров доминираше от самото начало и набързо поведе с 3:0 с пробив във втория гейм. В осмия 21-годишният Пьотр направи още един брейк, за да затвори частта за 33 минути игра.

Левичарят Гахов проби в откриващия гейм на следващия сет след топка в аут на съперника.Това беше достатъчно на 332-ия в световната ранглиста руснак да изравни частите.

В решаващия сет отново Гахов успя да пробие за 3:2 и след това да затвърди. В деветия гейм Нестеров сервираше за оставане в срещата. Съперникът му обаче стигна до мачбол след сбъркано воле от национала ни. Пьотр не трепна и „изтри“ точката с четвъртия си ас, а след това взе подаването си за 4:5. След това руснакът сервираше за победата. Той поведе с 40:15 и реализира първата възможност, когато топката на Нестеров от бекхенд се спря в мрежата.

За представянето си в Добрич Пьотр Нестеров заслужи 8 точки за световната ранглиста, където в момента се намира на 439-ото място.

На двойки Антъни Генов и Владислав Орлов (Украйна) елиминираха вторите поставени Давид Пихлер (Австрия) и Матей Воцел (Чехия) с 6:3, 6:7(5), 22-20 след 2:10 часа игра. Българинът и украинецът пропиляха аванс от сет и 4:2 гейма във втория, а в шампионския тайбрек пропуснаха девет мачбола и спасиха три, за да стигнат все пак до крайния успех при десетата си възможност. 

Те очакват за място на финала победителите от двубоя между изцяло българската двойка Динко Динев и Николай Неделчев срещу Александър Мерино (Перу) и Кристоф Негриту (Германия), които играят в момента.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени