Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С два мача в София започва VI кръг на Първа лига

"Сините" приемат Хебър довечера.
Снимка: БГНЕС

Два мача ще дадат старт на шестия кръг от Първа лига днес. От 19:00 часа Локомотив (София) посреща Ботев (Враца), а от 21:15 Левски е домакин на Хебър.

"Сините" допуснаха първа загуба от началото на сезона в дербито с Лудогорец в миналия кръг, след като късен гол донесе успеха на "орлите" с 1:0 в Разград. Изминалата седмица бе беляза от недоволството на Левски от рефера Георги Кабаков и неговия екип, който бе защитен от Съдийската комисия към БФС. Въпреки загубата Левски продължава да води в класирането с 12 точки от пет мача и може да си осигури оставане на върха и през следващата седмица с успех над Хебър.

"Мачът с Хебър ще бъде много различен. Нашата задача е да обърнем внимание на това нещо – да няма подценяване. Направихме дълъг разбор на мача с Лудогорец. Последният мач с Ботев загубиха с 0:1, но можеха да стигнат до точка. Не са никак лош отбор. Рано или късно идва момент, в който всеки отбор губи. Но никога няма подходящ момент за загуба. Но трябва да ни даде насоки в какво да работим", коментира треньорът на Левски Станислав Генчев на пресконференцията преди двубоя.

Хебър се представя неубедително от началото на кампанията и е спечелил само една точка в пет мача.

В ранния мач намиращият се в добра серия тим на Локомотив (София) посреща Ботев (Враца). "Железничарите" започнаха трагично сезона и допуснаха шест гола у дома от Левски, но след това записаха две победи и две равенства, за да се изкачат до седмо място в класирането. От своя страна Ботев загуби откриващите си четири двубоя, но в последния кръг победи конкурента на дъното в класирането Септември с 2:0 у дома за първи точки.

Програма на шестия кръг в Първа лига:

Петък, 23 август

19:00, Локомотив (София) - Ботев (Враца)

21:15, Левски - Хебър

Събота, 24 август

19:00, Арда - ЦСКА София

21:15, Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна)

Неделя, 25 август

19:00, ЦСКА 1948 - Славия

21:15, Берое - Лудогорец

Понеделник, 26 август

19:00, Септември - Локомотив (Пловдив)

21:15, Черно море - Крумовград.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени