Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето през уикенда: Слънчево и с градуси до 37. От понеделник – леки дъждове

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В събота ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, за София - около 32°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е слънчево. Около и следобед ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над Източна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по Черноморието - между 29° и 33°.

В понеделник въздушната маса над страната ще е неустойчива, преносът в приземния слой ще е от североизток, в Източна България - предимно умерен. В часовете до обед ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени