Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Минчев: Целта ни е Славия да е в горната половина на класирането

Иван Минчев с наградата си.
Снимка: БТА

Иван Минчев от Славия беше избран за най-добър футболист на петия кръг на Първа лига. Халфът вкара гола за победата на "белите" с 1:0 срещу ЦСКА София.

 "След първи кръг не беше най-приятната обстановката в съблекалнята, но Загорчич ни стегна. Той е главната причина отборът да играе по този добър начин. Винаги, след като изиграем слаб мач, ни помага да се вдигнем. Той е най-добрият мотиватор в родното първенство", заяви футболистът. 

Целите на "белите" остават високи.

"Загорчич има само една цел и тя е да излизаме за победа. Той винаги е казвал, че ако се раздаваме на 100%, няма да има отбор, който да ни победи. За други амбиции не е говорено, но ние лично сме си поставили цел да бъдем в горната половина на класирането. За мен е важно да помагам на младите момчета да се развият, за да отидат в чужбина и да изкарат добри пари. Да си оправят живота", допълни полузащитникът.

Минчев се върна и към престоя си в ЦСКА, който бе кратък. Той премина при "червените" през лятото на 2016, когато собственикът Гриша Ганчев докара на "Армията" голяма част от футболистите на бившия си клуб Литекс. Минчев остана твърде малко и изигра само един мач за отбора. 

"Когато аз отидох в ЦСКА, ситуацията беше много странна. Имаше десет човека от Литекс, десет от ЦСКА и само три нови попълнения - Аз, Лазар Марин и Дюлгеров. Бяхме между чука и наковалнята. Треньорът Христо Янев използваше момчета, които бяха участвали в спечелването на Купата, другите треньори натискаха за футболистите от Ловеч и за шест мача получих 20 минути игра срещу Нефтохимик. Имах разговори с ръководството доста пъти. Питах ги дали смятат да ме използват, но нямах отговор и реших да отида под наем в Славия", каза той.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени