Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Левски подкрепи решението на БФС за дербито, за да няма отлагане

Левски и ЦСКА София трябва да играят на 14 септември.
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

ПФК Левски подкрепи решението на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз дербито с ЦСКА от осмия кръг на Първа лига да се играе на стадион „Георги Аспарухов“.

Решението на СТК разбуни духовете, като от „червения“ лагер излязоха с остра позиция в знак на недоволство.

„Сините“ се разграничиха от „инсинуациите в медийното пространство“, че по принцип са „за“ такива сблъсъци да са без публика на гостуващите фенове. Според Левски „решението не облагодетелства нито един от двата клуба и е единственото възможно в така създалата се ситуация“, акцентирайки върху това, че са категорично против отлагането на Вечното дерби – такова, каквото поискаха от ЦСКА София, и че нямат вина за невъзможността да се използва Националният стадион на 14 септември заради концерта на Андреа Бочели.

Пълен текст на становището на „синьото“ ръководство:

„„ПФК Левски“, подкрепя решението на СТК към БФС двубоят с „ЦСКА-София“ от 8-и кръг на Първа лига да се играе на стадион „Георги Аспарухов“ по следните причини:

„ПФК Левски“ е категорично против отлагане на срещата. След паузата за национални отбори биха се събрали 3 седмици без футбол в разгара на сезона, което е недопустимо за нас.

„ПФК Левски“ няма вина за невъзможността да се използва Националния стадион „Васил Левски“. При така стеклите се обстоятелства и липсата на друго неутрално спортно съоръжение, което има капацитета да приеме срещата, не остава друга алтернатива.

Полицията категорично отказва да охранява гостуващи фенове на клубните стадиони при двубои с такъв заряд.

Считаме, че решението не облагодетелства нито един от двата клуба и е единственото възможно в така създалата се ситуация.

„ПФК Левски“ подкрепи идеята за мач без гостуващи фенове, но само с оглед на ситуацията за следващите два двубоя, а не по принцип, каквито инсинуации се появиха в медийното пространство.

Тези срещи и занапред ще се играят на стадион „Васил Левски“, когато условията там го позволяват.

От ръководството на „ПФК Левски““.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени