Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дибала обясни защо остана в Рома

Дибала (вляво) пренебрегна 75 млн. евро, за да остане в Рим.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пауло Дибала призна, че сериозно е обмислял примамливото предложение на Ал-Кадсия от 75 милиона евро за три години, но е решил да остане в Рома, защото по думите му, има много странични фактори, които е трябвало да вземе под внимание.

Ла Хоя беше изпразнил шкафчето си на тренировъчната база в Тригория и се сбогува със съотборниците и служителите, но внезапно, когато трансферът му в Саудитска Арабия изглеждаше завършен, той промени решението си.

Това донесе огромна радост за привържениците на Рома, които му благодариха за изненадващото му решение с транспаранти и скандирания преди мача срещу Емполи на "Олимпико" снощи. Дибала започна като титуляр, но не успя да помогне на своя тим, който допусна изненадваща домакинска загуба от Емполи с 1:2.

След мача Дибала говори пред "Скай Италия" защо е отказал предложението за 75 милиона евро. 

"Всички питат за парите. Сложих много неща на масата, семейството ми, жена ми, града, отбора, желанието да се върна в националния отбор. На 30 години съм, чувствам се добре, въпреки че виждам много критики за контузиите си, но се опитвам да се грижа за себе си“, каза аржентинецът.

"Очевидно не можете да пренебрегнете с лека ръка предложение за толкова пари, но има много други неща, които трябва да имате предвид и затова взех решението да остана в Рома“, каза Дибала .

Играчът не счита, че агентът му е сърдит за пропуснатата огромна комисионна за този неосъществен трансфер.

"Това не променя нищо за моя агент. Чух някой да казва, че ще загуби много пари, но това не е вярно. Той просто искаше да съм доволен от избора си. Той не е просто агент, той е приятел и искаше да бъда щастлив."

Дибала коментира и загубата от Емполи.

"Не изпълнихме указанията на треньора, направихме много грешки, тактически и технически и трябва да работим, за да ги отстраним", каза аржентинецът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна