Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Колев иска дербитата да бъдат на клубните стадиони с публика на двата тима

В националния отбор трябва да си повярваме повече, смята нападателят

Александър Колев
Снимка: БТА

"Вечното дерби трябва да се играе на клубните стадиони с фенове и на двата отбора. Така е навсякъде по света. Затова мачът с ЦСКА трябва да е на "Герена" с двете агитки", сподели мнението си нападателят на Левски Александър Колев, който получи наградата си за футболист №1 на месец юли. Той премина при "сините" през лятото и от началото на сезона се отличи с три гола и една асистенция.

Вчера апелативната комисия към Българския футболен съюз уважи жалбата на ЦСКА и свика заседание, на което покани всички замесени страни. То ще бъде на 29 август от 10:00 часа и на него ще се разгледа отново случая ще се вземе финално решение къде и кога да се играе Вечното дерби.

"Левски винаги трябва да излиза за трите точки, независимо срещу кого играе. Спартак Варна се представя доста добре от началото на първенството, особено като домакин. Ще е един труден тест за нас, но мисля, че въпреки не толкова добрата игра в последния мач, трябва да покажем реакция. Успехът срещу Хебър не беше лесен и трябва да излезем с по-добро лице срещу Спартак. Дай Боже да победим по-убедително", , каза Алекс за предстоящия мач на "сините" от първенството.

"За едни отбори не се дават дузпи, за други се дават. Готов съм да взема топката и да бия дузпа, ако бъде отсъдена такава. Не е нещо ново и непосилно за мен", върна се на дербито с Лудогорец тарана.

"Има още доста мачове. Не мисля, че сме направили нещо кой знае какво. Съвсем нормално е Левски да побеждава и да радва феновете. Гледаме мач за мач. Ръководството е поставило цели, които ние трябва да гоним. Удобно ми е да играя и със Сангаре, и с Бала. Може би с Бала взаимодействам една идея повече, но пък Сангаре е много мощен. Винаги се стремя към максимума. Всеки мач си го анализирам - кое, къде бих могъл да направя по-добре. Можех да имам и повече голове, но трябва да се радваме на това, което имаме. За мен най-важното е отборът да върви", продължи той.

"Критики винаги ще има особено когато играеш в най-големия гранд в България. Има и такива мачове като с Хебър. Важното е да излезеш победител с три точки. Не успяхме да намерим пътя към гола. Може би трябва да играем по-комбинативни в предни позиции. Треньорът каза, че всеки трябва да бъде агресивен и да дава всичко от себе си. Срещу Хебър не бяхме на нужното ниво, но се надявам да сме си взели поуки и срещу Спартак Варна да покажем по-добро лице", каза Колев, след което коментира предстоящите мачове на националния отбор срещу Беларус и Северна Ирландия.

"Илиан Илиев направи доста добър колектив. Едни и същи хора се викат. Показахме нелоши резултати, но да не забравяме срещу какви отбори играхме. Сега се изправяме срещу тимове от нашия ранг и мисля, че имаме възможност. Трябва да си повярваме малко повече и да задържим нивото от последните мачове. Надявам се най-после цяла България да може да се усмихне с по-позитивни резултати на националния отбор", сподели още нападателят. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна