Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ализаде пред Vogue: Трудностите ме вдъхновяват да се боря

Кимия Ализаде (вляво) спечели бронз за България в Париж.
Снимка: Ройтерс

Състезаващата се за България таекуондистка Кимиа Ализаде беше интервюирана от женското списание British Vogue, за което тя коментира трудностите в живота си, предаде БТА.

Ализаде спечели бронзов олимпийски медал в категория до 57 килограма на Игрите в Париж в началото на август.
 
Тя получи български паспорт през април и взе първо отличие за страната със златото на Евро 2024 в Белград още през май, макар и в по-горната категория до 62 килограма.

Ализаде участва за трети път на Олимпиада при дамите, като в Париж прави дебют за България. В Рио през 2016 година Ализаде донесе първо олимпийско отличие в историята за Иран при жените, а на следващите Игри в Токио 2020 като част от отбора на бежанците се нареди на пето място. Тя е и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нанцзин преди десет години.
 
"Трудностите и предизвикателствата в живота ми винаги са ме вдъхновявали да се боря и да им отвръщам. Чрез таекуондо се научих да не се предавам", коментира състезателката.

Ализаде е сред най-известните спортистки и жени в света със своите 1,1 милиона последователи в "Инстаграм". Тя е лице на водещ производител на спортна екипировка, а Би Би Си я включи в листата си на 100 най-влиятелни личности в света за миналата година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна