Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томаш дебютира начело на ЦСКА София

Александър Томаш
Снимка: cska.bg

С три мача днес започва седмият кръг на Първа лига. Програмата откриват Славия и Арда, които се изправят един срещу друг от 17:00 часа. Ботев (Враца) е домакин на ЦСКА 1948 от 19:15, а от 21:30 часа ЦСКА София приема Ботев (Пловдив) на стадион „Локомотив“ в дебюта на новия старши треньор Александър Томаш.

45-годишният специалист бе обявен за нов наставник в сряда вечерта, след като по-рано пристигна на клубната база в Панчарево. Той идва при „армейците“ от Спартак Варна, който започна силно новия сезон след завръщането си в елита за сметка на столичния гранд. ЦСКА загуби четири от първите си пет срещи за първенство при Томислав Стипич и закономерно ръководството взе решение да се раздели с хърватския треньор. Сега пред Томаш стои нелеката задача да вдигне „червените“ на крака след тежкия старт на сезона, а първото предизвикателство е тежко – носителят на Купата на България Ботев.

Възпитаниците на Душан Керкез взеха три от първите си пет мача в шампионата, а в Европа се представиха на ниво. „Канарчетата“ отстраниха словенския Марибор в първия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да отпаднат от гръцкия гранд Панатинайкос.

По-рано през деня, Ботев (Враца) и ЦСКА 1948 се срещат на стадион „Христо Ботев“ в северозападния град. Врачани загубиха първите си четири срещи, но са в серия от две поредни победи – над Септември и Локомотив София. ЦСКА 1948 е един от двата отбора в Първа лига, които все още нямат поражение. Играчите на Валентин Илиев стартира с три равенства, преди да надвият Славия с 2:0 у дома в последния кръг.

В първия двубой от петъчната програма, Славия е домакин на Арда на „Александър Шаламанов“ в столицата. „Белите“ на Златомир Загорчич играят на приливи и отливи от началото на сезона. Доказателство за това е победата над ЦСКА София на Националния стадион и последвалата загуба от ЦСКА 1948 в Бистрица. Арда от своя страна има три успеха и три поражения на сметката си. Воденият от Александър Тунчев състав е стопроцентов у дома, но няма спечелена точка извън Кърджали.

Програмата за седмия кръг в Първа лига:

Петък, 30 август

17:00, Славия – Арда

19:15, Ботев (Враца) – ЦСКА 1948

21:30, ЦСКА София – Ботев (Пловдив)

Събота, 31 август

19:00, Спартак (Варна) – Левски

21:15, Крумовград – Септември

Неделя, 1 септември

17:00, Локомотив (Пловдив) – Локомотив (София)

19:15, Хебър – Берое

21:30, Лудогорец – Черно море.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна