Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал стигна до равен с Лас Палмас след дузпа

Килиан Мбапе все още няма гол за Реал в Ла Лига.
Снимка: БТА

С гол от дузпа на Винисиус в 69-ата минута Реал (Мадрид) избегна загуба при гостуването си на Лас Палмас в среща от третия кръг в испанското футболно първенство. Срещата в Гран Канария завърши 1:1, а за шампиона на Испания и Европа това бе второ поредно гостуване, завършило при този резултат.

Домакините от Лас Палмас поведоха в резултата още в петата минута, когато Алберто Молейро се разписа след подаване на Оли МакБърни.

Гостите от Реал взеха инициативата в мача, но ударите им към вратата на Яспер Силесен бяха предимно от далечна дистанция и за нидерландеца нямаше чак толкова много работа.

Все пак шампионите се добраха до изравняването малко след средата на втората част, когато Винисиус бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на бранител на Лас Палмас след удар на Арда Гюлер.

До края на двубоя Реал не създаде почти нищо интересно в предни позиции, а Лас Палмас можеше да стигне и до победата, но гол на домакините в 88-мата минута бе отменен заради засада.

В друг мач от снощи Жирона победи у дома Осасуна с 4:0.

В класирането след три кръга води Барселона с 9 точки, докато Реал е на четвърта позиция с 5 пункта. Лас Палмас е на 16-о място с 2 точки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна