Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев: Не знам как размениха точно 8-ия и 12-ия кръг в Първа лига

Станислав Генчев
Снимка: БГНЕС

"ЦСКА е по-облагодетелстваният отбор от тази промяна на програмата. Имаме три гостувания в следващите ни мачове, но това не ни притеснява", обяви треньорът на Левски Станислав Генчев на пресконференция преди двубоя от седмия кръг на Първа лига срещу Спартак във Варна.

Както е известно Вечното дерби ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора на 19 октомври, вместо на 14 септември. За целта от футболната централа разменят VIII и XII кръг от програмата.

"Новият треньор на ЦСКА (бел. ред. - Александър Томаш) ще има грубо 7 седмици да работи и да ги вкара в правилния коловоз. Не знам как размениха точно 8-ия и 12-ия кръг. Ще излезем победители от този мач. ЦСКА е печелившият отбор от ситуацията. Мачът трябваше да да се играе по програма или още в началото да се вземат мерки, като се знае, че ще има концерт. Ние и Ботев не сме облагодетелствани", недоволства Генчев.

"Трудностите сплотяват отбор и фенове. Това при нас ще изиграе положителна роля. Футболистите са тренирали изключително сериозно всяка една седмица. Може би в деня на мача с Хебър да се е получило някакво подценяване. Факт е, че играхме доста под нивото, което изисквам аз. Когато футболистите не дават всичко от себе си, рано или късно ще дойде момент, в който няма да сме победители. Всеки, който тренира и се бори за шанса си, ще получи място като титуляр", продължи специалистът.

"Предполагам, че атмосферата ще е доста добра и стадионът ще бъде пълен. Всички предпостави за добър мач са налице. Надявам се след срещатада не говорим за съдията. Паузатаа ще ни се отрази добре, защото ще имаме спокойствие да поработим повече и да наблегнем на двуразови тренировки. Ще имаме възможност да подобрим някои неща", смята Генчев.

"Иван Андонов се завръща в тренировъчния процес от утре. Не разчитаме противникът да е слаб, а ние да играем добре и да сме победители. Може да се отрази негативно или положително смяната на Александър Томаш. Ще излезем с трима централни защитници. Аз нашата система няма да я сменя. Нашите противници трябва да се съобразяват с нас, а не ние с противника".

"Днес или най-късно утре трансферът на Пламен Андреев ще бъде финализиран", заяви старши треньорът на 26-кратните шампиони за преминаването на вратаря във Фейенорд.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени