Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия и Арда с реми в София

Отборите на Славия и Арда завършиха наравно срещата от седмия кръг на първа футболна лига на стадион "Александър Шаламанов" в София

  Славия и Арда (Кърджали) завършиха 1:1 в първата среща от 7-ия кръг на българския футболен елит, като за гостите от Родопите това беше първо равенство. С него те събират 10 точки, поделяйки с още три отбора 5-8 място.
Домакините от Славия, които са с мач по-малко, имат 6 и се придвижиха от 10-о на 9-о място в класирането.
    Иначе Арда имаше по-сериозно надмощие в големи периоди от мача и преди почивката логично откри резултата чрез Станислав Иванов. Кърджалийци можеха и да удвоят, но удар на Тонислав Йорданов се отби в гредата. Втората част пък предложи гол за Славия, както и отменен такъв за тях.
    Гостите от Кърджали откриха резултата още във 2-ата минута, след като Станислав Иванов и Тонислав Йорданов направиха комбинация. Йорданов влезе от дясно и центрира, а от 7-8 метра от въздуха крилото прати топката в мрежата.
    Следващите минути бяха отново за гостите, които можеха да удвоят резултата. В 9-ата минута Димитър Велковски центрира отляво и намери Чинонсо Офор, който овладя и шутира, но Вуцов извади в корнер. От ъгловия удар отново Феликс Ебоа имаше шанс да отбележи, но този път ударът му с глава премина покрай вратата. За Славия в 13-ата минута Цветелин Чунчуков застраши Господинов.
    Половин час след началото на срещата Арда можеше да стигне до втори гол, след като Тонислав Йорданов с глава стреля от трудна позиция, но успя да насочи топката. За радост на домакините обаче топката се спря в страничната греда.
    До края на първата част, а и в началото на втората гостите от Кърджали имаха нови две положения. Най-напред Тонислав Йорданов, а след паузата и Борислав Цонев пропуснаха да удвоят преднината на Арда.
    Постепенно Славия изравни контрола върху топката и това се отрази и на събитията на терена. В 69-ата минута Славия можеше да стигне до изравняване на резултата чрез десния си бранител Ертан Томбак. Той засече на задна греда центриране на Куентин Зеедорф от ляво и надскочи Иван Тилев. Атаката започна от Карл Фабиен, който тръгна да се надиграва, загуби топката, но тя попадна в Зеедерф. Нидерландският ляв бранител намери пространство да пробие и да подаде за гола, но след преглед на ситуацията от системата за видеоповторения (ВАР) попадението беше отменено.
    ВАР обаче взе решение в полза на Славия в 79-ата минута, когато се оказа, че Емил Виячки е съборил Владимир Николов. Съдията Димитров отиде втори път в този мач до монитора и посочи дузпа, която беше реализирана от Иван Минчев за 1:1.
    До края на срещата Арда отново изглеждаше като по-активния отбор и в заключителните минути имаше две добри ситуации. Най-напред резервата Борис Тютюков влезе от фланга и опита мощен изстрел, но топката попадна в тялото на Генев от Славия. След него и Стефан Статев опита късмета си, но топката профуча покрай страничната греда.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени