Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 продължава без поражение в първа лига

Отборът на ЦСКА 1948 спечели с 3:0 гостуването си във Враца на Ботев

Отборът на ЦСКА 1948 постигна категорична победа с 3:0 при гостуването си на Ботев Враца в мач от седмия кръг на футболното ни първенство. Тимът на Валентин Илиев продължава да е без загуба до момента - две победи и три ремита от пет изиграни мача. Бирсент Карагарен даде аванс на столичани още в осмата минута, а Евгений Сердюк добави две попадения в добавеното време на първата част и в 68-ата минута.

В четвъртата минута Мартин Ачков получи топката отляво и я върна назад за Мартин Смоленски, който нанесе удар от движение, но изстрелът му премина покрай вратата на ЦСКА 1948.
В осмата минута ЦСКА 1948 излезе напред в резултата. Радослав Кирилов проби отляво, топката му бе отнета, но след рикошет Меси Биатумусока върна назад с глава, а Бирсент Карагарен изпревари Федерико Бариос и прати топката в мрежата - 0:1.
Домакините от Ботев стигнаха до първото си по-добро положение в мача чак в 26-ата минута, след като Браян Переа се обърна добре и нанесе изстрел от границата на наказателното поле, но Петър Маринов внимаваше и се справи. Десет минути след това Маринов улови безпроблемно далечен шут на Смоленски.
В добавеното време на първата част ЦСКА 1948 реализира и второ попадение. Емил Ценов пусна изключително извеждащо подаване за Радослав Кирилов, който остана сам срещу Бариос и без капка егоизъм продължи за Евгений Сердюк, а той на празна врата покачи на 0:2.

В 68-ата минута Бирсент Карагарен пусна страхотно подаване по въздух за Евгений Сердюк, който се освободи от опеката на своя пазач и нанесе мощен удар към близкия горен ляв ъгъл, като не остави абсолютно никакви шаносве на Бариос за реакция - 0:3. Голът бе разгледан от ВАР за засадата на украинския нападател, но такава нямаше.
В 74-ата минута Ботев Враца стигна до най-чистото си положение. Влезлият от пейката Иван Василев се озова сам срещу Петър Маринов, който запази концентрация и отази изстрела му в близкия ъгъл. От последвалия корнер Браян Переа вкара топката в мрежата, но първо извърши нарушение срещу Маринов, а след това и игра с ръка, така че голът не бе признат.
В петата минута от добавеното време Марио Илиевски намери Бирсент Карагарен на празна врата, а той не сбърка и се разписа, но попадението не бе признато, тъй като в началото на атаката Емил Ценов фаулира Иван Василев, а ВАР забеляза това нарушение.

С успеха момчетата на Валентин Илиев събраха 9 точки на деветото място във временното класиране, докато възпитаниците на Тодор Янчев са 12-и с 6. В следващия 12-и кръг, който е след паузата за националните отбори ЦСКА 1948 приема Левски, а Ботев Враца приема Спартак Варна.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна