Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС ще си сътрудничи със СУ "Св. Климент Охридски"

Снимка: БФС

В национална футболна база „Бояна“ днес бе подписано споразумение за сътрудничество между Български футболен съюз и СУ „Св. Климент Охридски“.

На срещата от страна на футболната централа присъстваха президента на БФС Георги Иванов и директора Стратегическо управление Андрей Петров, а от страна на университета доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на СУ, доц. Иван Ангелов, заместник декан на Стопански факултет на СУ, проф. Георги Игнатов и главен асиситент Николай Стайков от Департамент “Спорт” към СУ, съобщиха от футболната централа.

На база подписаните документи двете страни се съгласяват да си оказват съдействие за подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката, управлението, финансите,  счетоводството и одита, и анализа и моделирането на големи данни в бизнеса чрез повишаване на техните теоретични знания и развиване на практически умения.

За постигането на тази цел страните ще си съдействат при осъществяване обновяването на учебните планове по дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските програми на Стопанския факултет, съобразно актуалните потребности на бизнеса, включително въвеждане на нови курсове и специалности.

В процеса на обучение ще се търси представяне на реални казуси от практиката и включването им в учебния процес, изнасяне на практически ориентирани презентации в областта на икономиката, управлението и моделирането на големи данни в бизнеса и финансите.

Двете страни се споразумяха също така да си сътрудничат в посока осигуряване на студентски стажове и посещения, както и подпомагане кариерното ориентиране, и мотивиране на студентите от Стопанския факултет.

В процеса на обучение ще се провеждат съвместни специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития съобразно потребностите на практиката, включително по линия на следдипломната квалификация на Университета.

Във фокуса на споразумението попада и популяризиране на партньорството и съвместните инициативи за увеличаване на обществения престиж на двете страни, както и на професиите в сферата на финансите и инвестициите.

БФС и СУ ще си съдействат и за подобряване на материалната среда на образователния процес в съответствие с нуждите на преподаването в областта на финансите, икономиката и управлението.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна