Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росица Денчева е на осминафинал на US Open

Ива Иванова с успех на двойки при девойките

РОсица Денчева
Снимка: БФТ

Българката Росица Денчева се класира за освинафиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис при девойките, след като се наложи над представителката на домакините Ишика Ашар с 6:3, 6:4. Мачът между двете на корт №6 продължи час и 19 минути.

17-годишната плевенчанка, която е под номер 673 в ранглистата при жените, беше по-дейната и агресивна състезателка през целия мач. Денчева направи един ас и 24 печеливши удара срещу само 8 за американката Ашар. Росица Денчева път пъти проби сервиса на съперничката си, като допусна три пъти да загуби подаването си. Българката беше и много по-убедителна при точките на своя първи сервис, като спечели 70% от точките.

Росица Денчева, която е поставена под номер 10 в схемата на турнира, чака за място на четвъртфиналите победителя от днешния двубой между британката Мингъ Сюй и американката Кристаша Макнийл. 

На двойки Ива Иванова в тандем с белгийката Желин Вандром постигнаха победа в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис на двойки, като надиграха бразилката Оливия Карнейро и словачката Миа Поханкова с 6:3, 7:5. Срещата продължи час и 11 минути.

Двойката между Иванова и Вандром е поставена под номер 1 в схемата на турнира при девойките. Във втория кръг те чакат победителите от двубоя между японката Рейна Гото и шведката Леа Нилсон, които ще играят срещу американските сестри Аника и Кристина Пеникова.

Ива Иванова продължава и участието си на сингъл при девойките, като след успех над Гаъл Ян от Република Корея - 7:6 (5), 6:3, във втория кръг ще срещне американката Валери Глозман. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна