Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина журналистът Иван Гарелов

Снимка: БГНЕС

На 81-годишна възраст почина популярният журналист Иван Гарелов. Това съобщиха от "Пирогов", където той беше лекуван повече от месец.

Телевизионната легенда е починал тази сутрин, допълниха от болницата.

Той беше транспортиран по спешност в неврореанимацията на "Пирогов " в средата на юли т.г. след черепно-мозъчна травма.

Иван Гарелов има дългодишна журналистическа кариера . През 1972 година става репортер в Българската телевизия (днес БНТ). А след това в продължение на 21 години води политическо-информационното предаване "Панорама".

В БНТ създава и популярното за времето си вечерно публицистично предаване "Екип 4".

Работил е още в Нова телевизия, bTV и ТВ7.

Гарелов поддържа и много топли отношения с Гърция и нейния политически елит. Интервюирал е редица гръцки държавници, сред които премиерът Константинос Мицотакис - баща на сегашния премиер Кириакос. Интервюирал е и известната гръцка певица и актриса Мелина Меркури, която беше министър на културата на нашата южна съседка.

Гарелов е автор и на поредица документални филми, сред които най-известен е филмът му за Камбоджа. В едно от последните си интервюта пред Българското национално радио, дни преди конституирането на 50-тия парламент, Гарелов коментира:

"Сложи се край и на този епизод, който представляваше сглобката - нещо, което беше толкова противоестествено, че още се чудя на някои хора, които го подкрепяха. Сега имаме един парламент жив".

В средата на юли журналистът претърпя инцидент в курорта "Свети Влас", където е работил върху новата си книга "За какво мечтаят жените".

Поклон пред паметта му!

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна