Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор след отказването: Съсредоточавам се върху това, което предстои

Григор Димитров напуска корта, аплодиран от публиката.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров говори откровено пред медиите, след като трябваше да се откаже на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ срещу Франсис Тиафо заради контузия.

"Да, мисля, че  (травмата) е комбинация от всичко, включително срещата с Андрей Рубльов в предишния кръг. Явно процесът на възстанявовяване ми е малко по-бавен от преди. Искам да кажа, че усетих няколко неща още преди мача. Така че да, мисля, че наистина няма смисъл да говоря повече по темата. Това е играта и аз трябва да съм с високо вдигната глава", каза Димитров, цитиран от Ройтерс.

"Както казах, просто трябва да преосмисля малко някои неща, които мога да променя. Може би мога да се справя малко по-добре. Също така начина, по който съм се подготвял. Но пак повтарям, като се имат предвид всички обстоятелства от Монреал досега, искам да кажа, че не бях сигурен, че дори ще мога да се справя, камо ли толкова добре, колкото ми се искаше.  Не искам да дискредитирам мача, който изигра Франсис. Искам да кажа, че той също ме подтикна много да се опитам да работя допълнително, така че определено заслужава признание. Продължаваме напред", коментира първата ни ракета.

"Натрупва се. Както казах, последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Така че ми се иска да мога да посоча нещо, което да ви даде повече за това, но в момента е такова, каквото е. Ето защо казвам, че просто трябва да оставя това настрана в момента и да се съсредоточа за това, което предстои. Много хубави неща има зад ъгъла", сподели българинът.

"Знаете ли, това е вторият пореден турнир от Шлема, в който се случва това (бел. ред. - да се откаже заради травма), така че, какво да кажа? Мисля, че имам достатъчно опит в себе си, за да знам кога няма смисъл да продължавам повече. Харесва ли ми да го правя? Не, но това е положението. Затова е трудно за преглъщане", допълни Григор.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна