Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влак блъсна кола на жп прелез, има загинал

Снимка: Facebook, Денчо Минев - кмет на Трявна

Влак е блъснал автомобил на жп прелез между Плачковци и Трявна. Загинал е един човек, а друг е ранен. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ, предаде БТА.

Международен бърз влак №464 (Димитровград 06:05 - Горна Оряховица 10:36) е престоял в гара Плачковци поради инцидент след неправомерно пресичане на железопътната линия. По обед влакът е продължил своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, посочват от БДЖ на интернет страницата си. 

Вследствие на сблъсъка водачът на автомобила е починал. Другият пътник е откаран в болница. Двама души са били в превозното средство, обясниха от пресцентъра на БДЖ.

Във Facebook кметът на Трявна Денчо Минев съобщи, че движението от разклона на ул. "Патриарх Евтимий" посока село Бангейци е затворено за движение за всички МПС.

"По първоначални данни, които получих, катастрофата е станала около 10:00 часа днес при работещ звуков сигнал на прелеза. Влакът блъска преминаващ автомобил, в който са пътували двама души. Водачът загива на място, а спътничката му е с тежки наранявания и откарана веднага в болница", поясни кметът.

Минев изказа съболезнования на семейството и близките на загиналия водач.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна