Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Словенец спечели 19-ия етап от обиколката на Испания

Примож Роглич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратният победител във Вуелтата Примож Роглич (Словения, Red Bull-BORA-Hansgrohe) спечели 19-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания – 173.5 километра от Логроньо до Алто де Монкалвило.

Словенецът записа общо 15-и етапен успех в състезанието в кариерата си и направи голяма стъпка към четвърта победа.

Роглич триумфира убедително с време от 3 часа, 54 минути и 55 секунди и излезе начело в генералното класиране, обличайки „червеното трико“. Стратегическо откъсване при последното изтощително изкачване в планините на Северна Испания му осигури успеха в етапа.

Докато водещата група поддържаше лека преднина през по-голямата част от състезанието, никой не опита да се откъсне преди 11-километровото изкачване, водещо до финалната линия. Роглич видя възможност по средата на изкачването и се възползва, без да поглежда назад, за да пресече финалната линия сам.

Французинът Давид Годю (Groupama-FDJ) завърши втори, а третата позиция зае Матиас Скиелмосе (Дания, Lidl-Trek) - и двамата с 46 секунди изоставане от лидера Примож Роглич.

Австралиецът Бен О'Конър (Decathlon AG26 La Mondiale Team), осъзнавайки, че преднината му е в опасност, се опита да продължи в същото темпо, но завърши 12-и, на една минута и 49 секунди от победителя. Така Роглич вече има преднина от една минута и 54 секунди пред О'Конър в общото класиране.

В събота в Обиколката на Испания, която завършва в неделя, предстои предпоследният етап. Той е с дължина 172 километра от Виларкайо до Пикон Бланко.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна