Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България записа първа победа в Лига на нациите

Снимка: БТА

Отборът на България постигна първа победа в новото издание на турнира Лига на нациите - над Северна Ирландия с 1:0. Тя е и първа след успеха с 1:0 в контрола на Танзания в началото на годината.

На стадион "Христо Ботев" в Пловдив играчите на селекционера Илиан Илиев заслужиха успеха с настоятелна игра в атака през първото полувреме и силно представяне в защита след почивката.

От първата минута "лъвовете", които стигнаха само до точка при гостуването си на Беларус преди три дни, натиснаха своя съперник и доминираха на терена. Натискът на домакините даде резултат в 40-та минута, когато Алекс Колев се възползва от грешка при изнасянето на съперника и хитро отне топката, след което подаде на празна врата на Кирил Десподов и капитанът на България откри резултата. Островитяните веднага натиснаха в търсене на изравнителен гол, но не успяха да стигнат до такъв преди почивката.

През второто полувреме играта бе равностойно, като смените на Илиан Илиев убиха устрема на Северна Ирландия и не позволиха да се стигне до сериозни опасности пред Даниел Митов, който от своя страна бе на мястото си, когато се налагаше.

В крайна сметка България удържа преднината си и записа първи успех в тазгодишното издание на Лигата на нациите. По този начин България поведе в класирането на група С3 с еднакъв актив с тима на Беларус. Двата отбора имат по четири точки и +1 гол голова разлика.

За България предстои домакинство на Люксембург на 12 октомври, а четири дни по-късно гостува на Северна Ирландия. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна