Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код за дъжд в Югозападна България във вторник

Оранжев код за валежи издаде за утре, 10 септември, Националният институт по метеорология и хидрология за част от Югозападна България. В няколко други области, сред които София-град, кодът за дъжд е жълт (виж графиката по-долу).

През нощта облачността от запад ще се увеличи над цялата страна, сочи прогнозата на НИМХ. В Западна България ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Утре времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд.

Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България ще остане без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. По-късно през деня в западната половина на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух.

Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще бъдат от 19°-24° в Западна България до 30°-31° на изток. През нощта срещу сряда значителни валежи ще има и в Централна България.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна