Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношеските национали победиха Черна гора

Защитникът Антон Даскалов (с топката) започна титуляр за България.
Снимка: БТА

Юношеският национален отбор на България (до 15 години) победи състава на Черна гора с 2:1 в приятелска среща, която се игра на базата на Футболния съюз в Бояна. Това е втора проверка между момчетата от двете страни, родени през 2010 година, като в събота гостите се наложиха с 2:0.

Първата чест също завърши днес при нулево равенство, като двата отбора създадоха по две добри ситуации. Особено добра беше възможността за гостите в 24-ата минута, но българският вратар спаси изстрела на Никола Милачич.

След почивката обаче българските таланти доминираха осезаемо. Още в 7-ата минута на втората част те откриха резултата чрез Владимир Речев. Футболистът на Левски беше на задна греда и завърши атака на Даниел Господинов, който проби от ляво и подаде в центъра. Там Калоян Недев продължи към Речев, за когото не беше проблем да се разпише.

В 59-ата минута момчетата от Черна гора изравниха резултата чрез Лука Вушурович. Техничният полузащитник остана непокрит на границата на наказателното поле и с изстрел по земята прати топката зад гърба на българския страж Алек Тони Здравков.

Само след три минути черногорците можеха да направят пълен обрат. Изстрелът на Урош Самарджич обаче се спря в сглобката на двете греди и се върна към терена. Българският отбор вдигна  оборотите и създаде няколко добри атаки, а в 68-ата минута стигна и до победата. Красимир Янакиев влезе от ляво и стреля, топката се отклони в защитника на Черна гора Лука Куч и подлъга вратаря, за да влезе за втори път в мрежата му за 2:1.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна