Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще даде открит тенис урок на деца в София

Григор Димитров ще играе с децата на 17 септември.
Снимка: БТА

Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще има открит урок за деца на 17 септември, броени часове преди демонстративния му мач срещу сърбина Новак Джокович, организиран от Фондация „Григор Димитров“.

Освен ценни съвети за подобряване на техниката на младите тенисисти, децата ще научат колко важна е грижата и превенцията на здравето, дисциплината и постоянството за успешното им развитие в спорта и професионалния им живот. Събитието се организира в партньорство с една от водещите фармацевтични компании в България MSD, а темата на урока ще бъде „Гейм, Сет, Мач за здравето!“ и ще събере деца от различни спортни школи в столицата. 

През 2020 година Григор Димитров създаде своята едноименна благотворителна фондация, за да насърчава развитието на децата чрез своя собствен пример и този на големите световни звезди в тениса, и да им помогне за изграждане на умения за физическа, емоционална и психическа устойчивост, желание за победа, сила на духа в пътя им към успеха.  

„За да успявам е нужна дисциплина и силна мотивация. Game. Set. Match (Гейм, Сет, Мач) за здравето! Успехът е постоянство! Ще се видим в София!“, заяви Димитров преди срещата му с децата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени