Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инфантино и Чеферин поканени на юбилея на БФС

Георги Иванов и Александър Чеферин.
Снимка: БФС

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов обяви, че президентите на Световната федерация (ФИФА) и на Европейската асоциация (УЕФА) ще бъдат специални гости на тържеството по случай 100-годишнината от създаването на федерацията.

Джани Инфантино и Александър Чеферин ще оглавят списъка с ВИП-гостите за празника, който е насрочен за 2 декември тази година в столичния хотел "Милениум". Президентите на 52-те държави членки на УЕФА също ще бъдат поканени.

"Ние вече сме в подготовка за отбелязването на 100-годишната на БФС. Смятам, че това е задължително, защото БФС на 100 години е много сериозна годишнина. Празненството ще се състои на 2 декември в хотел "Милениум“, заяви Георги Иванов.

Той подчерта, че не е забравен и юбилеят на националния отбор, който изиграва през 1924 година първата си официална среща. Така представителният тим на страната също чества един век. Предвид липсата на свободни дати, очакванията са влошаващо се време и ограниченията при разглеждането на подобни варианти, този юбилей е оставен за 2025-а година.

Преди това обаче ще бъде създадена фондация, която ще се занимава с организацията. Възможно е през 2025 година да се проведе мач с благотворителна цел, а средствата ще бъдат насочени именно за нещо позитивно.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна