Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лунин реши да остане в Реал (Мадрид)

Андрий Лунин спасява дузпа на Ковачич от Манчестър Сити в четвъртфинала на ШЛ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изненадващ обрат настъпи в сагата с втория вратар на Реал (Мадрид) Андрий Лунин. Договорът на украинеца изтичаше през лятото на 2025 година и досега се смяташе, че той със сигурност ще си тръгне от "Сантяго Бернабеу" като свободен агент. Оказва се обаче, че стражът е преосмислил решението си и е подписал нов договор с "белия балет", съобщава вестник "АС".

Ръководството на Реал бяха предложили нов договор на 25-годишния футболист още преди месеци. Неговият агент Жорже Мендеш обаче настояваше в контракта да има клауза, която да гарантира по-сериозно игрово време за неговия клиент. Мадридчани обаче не бяха склонни на подобно нещо, особено при наличието на Тибо Куртоа като първи избор под рамката.

Именно заради това и се очакваше Лунин да си тръгне от Мадрид. Първоначално се говореше, че той може да бъде продаден през лятото, но това не се случи. След това информациите бяха, че той ще изпълни договора си, но догодина ще напусне като свободен агент. Сега обаче ситуацията се обърна с главата надолу и вратарят изведнъж е променил решението си и се е съгласил да преподпише с Реал до 2028 година.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени