Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неясноти в партийните централи, яснота у кюстендилци: Не искат да гласуват, за 7 път!

В сложните и с неясноти обрати по регистрации, скандали преди истинската предизборна кампания, съотношението на силите в 10-МИР-Кюстендил е добре очертано. Резултатите изглеждат в някаква степен предрешени, коментират по местните партийни щабове, а и самите избиратели, които са анти настроени спрямо самия вот и ходенето до урните. 

Прогнозите сочат два мандата за ГЕРБ, един за "Възраждане", а за четвъртия ще спорят ДПС-Пеевски и ПП-ДБ. Някакви особени трусове трябва да станат, за се промени такъв изход от вота в региона, където с хората с двойното гражданство, над 15 хиляди, с право на глас са около 130 хиляди.

И на кюстендилци, като навсякъде другаде в страната, не им се отива за седми пореден път да гласуват.

Разбира се - в отделните общини и райони има нюанси в настроенията. В Бобов дол са притеснени много още колко ще останат без работа, след като и последният рудник по Разметаница затвори.


По партийните щабове трескаво се прави подготовка, неофициално се редят листи, търсят с най-добрите водачи, правят се пресмятания. При ПП-ДБ има известна интрига. ДБ искат водач да е Елисавета Белобрадова, която и къща си купи в близкото село Драговищица. От ПП обаче, които са и без областен координатор, Любомир Терзийски подаде оставка след фиаското на 9 юни, когато не направиха мандат, а ДПС им го отмъкна с 40 гласа, продължават да държат на изкаралия няколко къси мандата Георги Стамов, който отново е фаворит на Кирил Петков. 

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени