Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 депутатски места от Хасковско и трескаво пренареждане в листите – вотът идва

Пренареждането на политическите сили започна и в Хасково. За осем депутатски места ще се борят регистрираните партии и коалиции. При имащи право на глас 226 485 граждани регионът излъчи в този парламент по един народен представител от "Има такъв народ", от "Възраждане",  от "Продължаваме" промяната" - "Демократична България", трима от ГЕРБ-СДС, двама от ДПС. Гласуваха 78 844 души при избирателна активност от 34.81%. 

Според Института за пазарна икономика Хасковска област се развива с бавни икономически темпове, инвестициите са на ниско ниво, заплатите са ниски и образователната система е неблагоприятна. Въпреки, че споделят тези тревоги, гражданите ще отидат до урните да гласуват.

Традиционно водач на листата на ГЕРБ ще бъде Делян Добрев, който е от Хасково и е един от най приближените на Бойко Борисов. Партията е стабилна и е в добра форма. 9 от общините са с кметове от ГЕРБ, там се работи непрекъснато и не се чака само предизборната кампания.

Срещу Добрев ще се изправи Асен Василев от ПП-ДБ .И нищо, че са учили в една гимназия и са пяли в едни хор, те отново ще се съревновават и ще искат повече гласове.

"Възраждане" ще излезе с досегашния си депутат Георги Георгиев, а Има такъв народ определят водачът си в последния момент и той никога не е местен.

В това Народно събрание БСП остана без представителство, а сега в организацията текат различни процеси. Разделителната линия е Корнелия Нинова. Местният лидер Камен Тодоров казва, че всичко е спокойно и водач в Хасково да бъде предсавител на Обединената левица.

След всички процеси в ДПС вече са оформени и двете фракции на Пеевски и Доган. Според председателят на ДПС-Ново начало Мехмед Атаман - Делян Пеевски има силна подкрепа в региона. За две места ще се борят и хората на Доган, обясни неговият представител Мюмюн Мюмюн.

Хората искат спокоен живот, развита икономика, добри доходи нормално здравеопазване и образование, ремонтирани пътища, разказва кореспондентът ни:

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна