Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестеров и Аревало откриват двубоя в Пловдив

Отборът ни пред таблото с жребия.
Снимка: БТА

С двубоя между Пьотр Нестеров и Марсело Аревало ще започне срещата между отборите на България и Салвадор в Световна група I на Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий. Церемонията се състоя в сградата на Община Пловдив и на нея присъстваха зам. - кметът на Пловдив Николай Бухалов и вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Чочев. 

Двубоите между България и Салвадор ще се играят на 14 и 15 септември на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Пловдив, който ще приеме мачове от Купа "Дейвис" за първи път от 2018 година насам. 

В първия ден ще са срещите на сингъл, като в първия сблъсък от 16:00 часа първата ракета на България Пьотр Нестеров ще се изправи срещу втората ракета на Салвадор Марсело Аревало, който е двукратен шампион на двойки от Откритото първенство на Франция по тенис. Във втория мач пък първата ракета на Салвадор Сезар Крус ще срещне Янаки Милев. 

На 15 септември (неделя) програмата започва отново в 16:00 часа със срещата на двойки. В нея Александър Донски и Пьотр Нестеров ще си партнират за България срещу тандема на Салвадор, съставен от Марсело Аревало и Луис Миралес. Следват и мачовете на сингъл между първите ракети на двете страни, като крайният победител ще бъде определен до три успеха от пет възможни двубоя. 

При победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в Световна група II.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна