Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо е първият в света с над 1 млрд. последователи в социалните мрежи

Португалският нападател Кристиано Роналдо премина един милиард последователи в своите акаунти в социалните медии, подпомогнат от новооткрития му канал в YouTube, който привлече повече от 60 милиона абонати за малко повече от три седмици, информира Ройтерс.

Роналдо, който вкара своя гол 900 в кариерата миналата седмица, за да помогне на Португалия да победи Хърватия с 2:1 в Лигата на нациите, е първият човек, достигнал милиард последователи в социалните медии, съобщават световни медии.

"Направихме история, един милиард последователи! Това е повече от просто число, то е доказателство за нашата споделена страст, стремеж и любов към играта и извън нея“, написа Роналдо в X.

"Вие бяхте с мен на всяка крачка от пътя, през всички върхове и падения. Това пътуване е нашето пътуване... благодаря ви, че вярвате в мен, за подкрепата ви и че сте част от живота ми."

39-годишният португалец оглави списъка на списание "Форбс" за най-добре платени спортисти тази година, с приходи извън терена от 60 милиона долара, подсилени от многобройните му последователи в социалните медии.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна