Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивши звезди на Барселона бележат за Бетис

Ез Абде (вляво) ликува, след като вкара първия гол за победата на Бетис над Леганес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Бетис записа първа победа от началото на сезона в Ла Лига. "Зелено-белите" от Севиля се наложиха с 2:0 над гостуващия Леганес и изпревариха "краставичарите" в класирането.

И двата гола на "Бенито Вийямарин" отбелязаха футболисти, които бяха привлечени от Барселона. Първото попадение бе на Ез Абде в 74-ата минута, а в 86-ата Витор Роке подпечата успеха на "вердибланкос".

Преди почивката Бетис не създаде почти никакви голови положения, а в играта на тима ясно си личеше липсата на креативност в отсъствието на контузения Иско. Една от малкото ситуации пред вратата на Леганес пропусна Ез Абде. Младокът се отскубна в наказателното поле, но стреля право в Хуан Сориано.
Леганес действаше с идеята да запази нулевото равенство колкото се може по-дълго и много рядко атакуваше. Отборът на Борха Хименес успя през първото полувреме, но след това доминацията на домакините стана още по-отчетлива.

Бетис постоянно вдигаше темпото и логиката възтържествува в 74-ата минута. Ектор Белерин проби по десния фланг и пусна топката към Ез Абде, който стигна до топката преди Матия Настасич и опъна мрежата.
Джовани Ло Селсо започна да дирижира умело атаките на севилци и те зарадваха феновете си с още един гол малко преди края. Негов автор стана друга резерва - Витор Роке. Бразилецът беше на точното мястов 86-ата минута и сложи точка на спора.

По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна