Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море измъкна точка от Арда във Варна

Футболистите на Черно море изравниха в последните секунди срещу Арда във Варна

Отборът на Черно море успя да се измъкне от домакинска загуба от Арда с гол на Живко Атанасов в 90+5 минута на мача от 8-ия кръг на първенството. Педи това кърджалийският тим бе повел с гол през първата част. С равенството Черно море е вече с 15 точки, а Арда е с 11 точки в актива си.

Първата възможност в мача бе за домакините в 8-ата минута когато Дуду центрира отдясно в наказателното поле на гостите, където Васил Панайотов с плонж засече топката с глава, но тя премина встрани от вратата. Две минути по-късно Брено Тейшейра засече с глава топката след центриране на Мазир Сула, но тя попадна в ръцете на вратаря Анатолий Господинов. В 12-ата минута Борислав Цонев стреля от около 20 метра по земя, но вратарят на Черно море Пламен Илиев улови топката. В 14-ата минута гостите откриха резултата. Борислав Цонев центрира от корнер отдясно, а Феликс Ебоа Ебоа надскочи всички и засече топката с глава за 1:0 за Арда. В 27-ата минута Густаво Каскардо стреля силно по диагонал отдясно, но топката премина над вратата на Черно море. В ответната атака Асен Дончев бе изведен в добра позиция в наказателното поле на Арда и стреля от 14-15 метра по земя, но вратарят Анатолий Господинов улови топката без проблеми. В 45+2 минута на първата част Дуду нахлу в наказателното поле на Арда, където падна, но според съдията нарушение нямаше.

В 47-ата минута Васил Панайотов стреля опасно от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите Анатолий Господинов внимаваше и независимо, че изпусна първоначално топката, я улови. В 48-ата минута Борислав Цонев отправи страхотен шут отдясно, но топката профуча над вратата на Черно море. В 50-ата минута Дуду центрира отдясно в наказателното поле на Арда, където Клаудиу Кешеру успя да стреля, но неточно. В 62-ата минута Едгар Пашеко можеше да изравни резултата. Той бе намерен на границата на наказателното поле, финтира играч на гостите и стреля, но вратарят Анатолий Господинов улови. В 78-ата минута вратарят на гостите Анатолий Господинов предотврати сигурен гол, след като спаси опасен удар на Клаудиу Кешеру от фаул. В 79-ата минута Борис Тютюков стреля опасно по диагонал отляво, но топката премина над вратата на домакините. В 87-ата минута Велислав Василев пропусна от чиста позиция да вкара гол за домакините. В 90+5 минута Едгар Пашеко проби отляво и центрира в наказателното поле на гостите, където Живко Атанасов засече топката и от няколко метра донесе точката на Черно море.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени