Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 и Левски с голово шоу в Бистрица

Алдаир преодолява шпагата на Радослав Кирилов в срещата между отборите на ЦСКА 1948 и Левски
Снимка: sportal.bg

Отборът Левски се върна на пътя на победите в Първа лига, след като се наложи убедително над ЦСКА 1948 с 4:2 при гостуването си в Бистрица. Два гола за "сините" вкара таранът Мустафа Сангаре с глава. Другият нападател Алекс Колев също се разписа, а четвъртото попадение бе дело на резервата Марин Петков с хубав далечен удар. За домакините вкараха капитанът на тима Радослав Кирилов и резервата Марио Илиевски. Мачът се проведе под проливен дъжд, а през втората част заради паднала мъгла в един период не можеше да се използва и системата за видео асистенция на съдиите (ВАР). Това бе първа загуба за ЦСКА 1948 в първенството.

Тимът на Левски започна по-активно мача, като стигна до разбъркване в наказателното поле, в което не се ориентира най-добре националът Алекс Колев. ЦСКА 1948 отговори с далечен удар на Талис, който мина на два метра от десния стълб на вратата на Матей Маркович. В шестата минута Евгений Сердюк от домакините бе изведен зад защита и вкара топката в мрежата, но страничният рефер Васил Шавов вдигна флага си за засада.

В 12-ата минута Евертон Бала от "сините" изпълни корнер и намери непокрития Цунами, който стреля с глава в аут. Веднага след това Евертон Бала центрира, а Сангаре засече топката, но встрани от десния стълб На Петър Маринов. В 16-ата минута Евертон центрира от пряк свободен удар, а Сангаре, който беше непокрит, с глава заби мощно топката във вратата на "червените" - 0:1. Още в следващата атака Евертон Бала имаше възможност да вкара втори гол с удар от границата на наказателното поле, но вратарят Маринов изби с мъка топката в ъглов удар. В 22-рата минута капитанът на домакините Радослав Кирилов избяга отляво и центрира остро в наказателното поле, като Парвиз Умарбаев стреля на сантиметри над напречната греда. В 26-ата минута Алдаир отне топката от "червените" при изнасянето й и центрира ниско, но Сангаре отново я засече мощно с глава в левия ъгъл на Маринов - 0:2.

В 39-ата минута най-добрият за ЦСКА 1948 се промъкна между Алдаир и Фадига в наказателното поле и с техничен удар в далечния ъгъл направи Маркович безпомощен - 1:2. Малко по-късно се откри чудесна възможност пред Майкон от Левски, но ударът му с по-слабия десен крак бе париран от Маринов.  

В 58-ата минута Евертон Бала от "сините" проби отляво и центрира остро по земя, а Алекс Колев изпревари Реян Даскалов и с десния крак отблизо засече топката във вратата на Маринов - 1:3.  

След това на терена се спусна гъста мъгла и стана така, че системата ВАР вече не можеше да работи коректно, което означаваше, че съдийските решения на терена бяха окончателни. В 67-ата минута Радослав Кирилов вкара второ попадение за домакините, но те не бе зачетено, тъй като нападателят бе с крачка зад "синята" защита в положение на засада. 

В 77-ата минута резервата на Левски Марин Петков вкара много красив гол в удар от над 25 метра. Той стреля с левия крак в десния ъгъл на вратата на Маринов. В първата минута на добавеното време "червените" вкараха още един гол. Майкон се размина с топката, а Марио Илиев с глава изпревари Кристиан Димитров и прати топката в десния ъгъл на Матей Маркович.

Левски продължава да бъде еднолично на първо място с 19 точки, като вече е вкарал и впечатляващите 20 гола. В следващия кръг "сините" ще гостуват на Славия на стадион "Александър Шаламанов". ЦСКА 1948 е на девето място, но има два мача по-малко в шампионата.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени