Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изстрели в близост до Тръмп, той е в безопасност

Автор:
Снимка: АП/Stephanie Matat

Експрезидентът и кандидат за втори мандат Доналд Тръмп е в безопасност след изстрелите в близост до него във Флорида, съобщи предизборният му щаб и американската Сикрет сървис, съобщава БТА, като цитира Асошиейтед прес и Ройтерс.

Засега не е ясно дали изстрелите са били насочени към него. Сикрет сървис, която е натоварена с охраната му, съобщи, че разследва инцидента, случил се малко преди 14 ч. местно време.

"Експрезидентът е в безопасност", съобщава службата.

Преди около два месеца Тръмп беше одраскан по ухото при предполагаем опит за убийството му на митинг в Пенсилвания. Той се върна във Флорида този уикенд след посещение на Западното крайбрежие на САЩ, включващо нощен митинг в Лас Вегас и събитие за набиране на средства в Юта.

Засега предизборният му щаб не съобщава други подробности. Говорител на шерифската служба на окръг Палм бийч съобщи, че няма данни за пострадали.

Белият дом заяви, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис, която е съперничката на Тръмп на предстоящите президентски избори, са били информирани за случилото се и ще получават информация за разследването. 

Белият дом изрази облекчение, че Тръмп е в безопасност.

Представител на силите на реда, пожелал анонимност, съобщи, че следствието се опитва да установи дали изстрелите са произведени на територията на игрището за голф във Западен Палм бийч, или само в близост до обекта.

Синът на Доналд Тръмп, Доналд Тръмп - младши, съобщи е Екс, че местните сили на реда са му казали, че в храстите е бил открит автомат Калашников (АК-47) и е бил задържан заподозрян, отбелязва Ройтерс.

Тръмп често играе голф сутрин, преди да обядва в своя голф клуб, един от трите, които притежава в щата Флорида. Мерките за сигурност около него са засилени след предишния инцидент през юли. Когато беше в Тръмп тауър в Ню Йорк, верига от камиони за боклук образуваха стена около сградата. На митинги на открито той вече говори иззад стена от бронирано стъкло, припомня АП.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна