Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25% активност – русенци все дават сигнали на властта. Какво искат, кой ли ги чува?

Чуй новината! Чуй новината:

19-и многомандатен избирателен район е с център Русе, където хората от години настояват пред властта в София за инфраструктура, за инвестиции в региона и екология.

Със своята активност от около 25% русенци няколко пъти подават сигнали към политиците, че нещо не правят както трябва, но явно тези знаци не са разчетени. 

За трите месеца работа на 50-то Народно събрание, депутатите, които русенци изпратиха в столицата, не направиха нито една среща с избиратели - да им кажат по едно мерси, да не говорим за активна работа.

А не е като да няма интерес...

Значи комуникационната стратегия, ако можем така да наречем пълната незаинтересованост от страна на политиците към техните работодатели, не е много успешна. Мълчанието в региона обаче е компенсирано от непрестанното говорене и крясъци на национално ниво.

Въпреки всичко несвършено - ние трета лента до Търново нямаме, а магистрала гледаме само на картинка, напът сме да свикнем със задръстванията на Дунав мост, които също са въпрос на национална политика, рекетът на камионите по паркингите тук някой замете под килима, битката за чист въздух изобщо не е приключвала, инвестиции няма, хората се изнасят... 

Предстоят дни, в които ще говорим отново за тези проблеми и това ще е толкова тривиално. Все пак трябва да има решение. Какви са нагласите на избирателите в навечерието на поредните извънредни избори провери кореспондентката ни там Ася Пенчева.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени