Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски медии идентифицираха заподозрения за опит за покушение срещу Тръмп

Райън Уесли Рут
Снимка: Ройтерс

Американски медии идентифицираха заподозрения за опит за покушение срещу експрезидента и кандидат за нов мандат Доналд Тръмп като Райън Уесли Рут, предаде АФП.

Агенцията го е интервюирала през 2022 г. в Киев, където е участвал в демонстрация в подкрепа на Украйна, малко след началото на руската инвазия.

Медиите в САЩ съобщиха, че Рут (58 г.) е задържан, след като "Сикрет сървис" са открили огън по въоръжен с АК-47 мъж край голф игрището на Тръмп във Флорида. Рут е успял да избяга с автомобила си, но по-късно е заловен.

Си Ен Ен и Си Би Ес съобщиха, че той е строителен работник в Хаваи, в миналото е бил задържан. Редовно е публикувал за политически събития, като понякога е критикувал кандидата за нов мандат в Белия дом Тръмп.

Рут е изразявал подкрепа за борбата на Украйна срещу руската инвазия.

"Готов съм да пътувам до Краков и до границата с Украйна като доброволец, да се бия и умра", пише той в пост в социалната мрежа Х през март 2022 г.

АФП е интервюирала Рут в Киев в края на април 2022 г., където той е участвал в демонстрация в подкрепа на украинците, блокирани в пристанищния град Мариупол.

"Путин е терорист и с него трябва да бъде приключено…", казва тогава той.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени