Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рапърът Шон "Диди" Комбс е арестуван в Ню Йорк

Шон "Диди" Комбс
Снимка: Ройтерс

Известният рапър Шон "Диди" Комбс е бил арестуван в Ню Йорк по неуточнени федерални обвинения, съобщиха местните власти за Би Би Си и Си Би Ес.

Арестът в Манхатън идва след обиски срещу два негови имота в Лос Анджелис и Маями през март като част от "продължаващо разследване" за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Комбс (54 г.) е известен и с псевдонимите Пъф Деди, Пъфи, Пи Диди. Адвокатът му Марк Агнифило заяви, че са "разочаровани" от ареста и че клиентът му е "невинен човек".

Музикантът е изправян пред серия от обвинения от сексуално насилие до секс тормоз, включително от бившата му партньорка Каси Вентура. Той отрича всички подобни твърдения срещу себе си.

Арестът му е извършен във връзка с продължаващо разследване от служители на вътрешна сигурност, съобщиха органите на реда пред Си би Си.

Прокурорът за южния окръг на Ню Йорк Деймиън Уилямс потвърди ареста в становище в понеделник вечерта.

"Шон "Диди" Комбс е музикална икона, сам е постигнал всичко, обичащ семейството си човек и доказан филантроп, прекарал 30 г. в изграждането на империя, обожаващ децата си и работещ за прогреса на чернокожата общност", се казва в писмено становище на адвоката му до Би Би Си.

Шон "Диди" Комбс през 2017 г. оглавява класацията на сп. "Форбс" за най-добре платените знаменитости със спечелени 120 млн. долара в рамките на година.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна