Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
Големите победители: Кои са финалистите в "Мениджър на годината 2024"?

Претендентите за титлата „Мениджър на годината 2024“ бяха обявени днес на пресконференция в Launchee в София. Имената на десетте финалисти в 17-то издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения в България, организиран от списание "Мениджър" бяха съобщени от Деница Димитрова, управител на „Мениджър Медия Груп“ ООД.

Вече 17 години инициативата отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност. 

„През всички тези години мисията на конкурса е била да продължава да разказва историята на успешните лидери и да насочва прожекторите към всички вас, защото вярваме, че една бизнес медия освен да информира, трябва да чертае и пътя на успеха. Ние, в „Мениджър Медия Груп“ виждаме такива примери всеки ден и вие сте едни от тях. В последните години бизнес средата в страната свикна да работи в условията на непрекъсната несигурност, промени, новости и кризи, а в една такава нелека обстановка постиженията са още по-ценни, защото така се раждат новите подходи и на преден план излизат печелившите лидерски качества, каза Деница Димитрова.

38 висши бизнес ръководители подадоха документи за участие в първия етап на конкурса тази година. Финалната десетка бе излъчена след прецизна селекция в два тура по специално създадената за конкурса методология от „Делойт България“. Ето и имената на финалистите:

·  Антония Събева, главен изпълнителен директор на „Мeниджмънт Файненшъл Груп“ АД

·  Иван Александров, основател и изпълнителен директор, "Кънвиниънс" АД / eBag

·  Константин Конов, главен изпълнителен директор, „Роберт Бош“, представител на „Група Бош“ за България

·  Николай Киров, изпълнителен директор, „Сентилион“ ООД

·  Селин Едит Болар, главен изпълнителен директор, „Групама Застраховане“ ЕАД и „Групама Животозастраховане“ ЕАД

·  Стоян Митов, изпълнителен директор, „Дриймикс“ ЕООД

·  Тони Макмъри, изпълнителен директор, „Инграм Микро ГБС“ ЕООД

·  Тунио Зафер, изпълнителен директор, pCloud

·  Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор, „СОФ Кънект“ АД, операторът на летище София

·  Яни Драгов, собственик и изпълнителен директор, „Смарт Органик“ АД

Името на новия носител на титлата „Мениджър на годината“ ще стане известно на официална церемония в Софийската опера и балет, която ще се проведе на 4 ноември. Документален филм за "Мениджър на годината 2024" ще бъде излъчен на 24 ноември от 16:00 ч. в ефира на bTV.

Финалистите в две от категориите, с които конкурсът е надграден - „Бизнес трансформация“ и „Екип на годината“ бяха обявени от Деница Димитрова, управител на „Мениджър Медия Груп“ по време на днешната пресконференция.

В категория "Бизнес трансформация" това са: 

"Билла България“, „Кооперация Панда“, „Кънвиниънс“ АД“, „Сентилион“ ООД,“СОФ Кънект“ АД.

В категория "Екип на годината" към финала продължават:

 „DXC Technology“, „Аксенчър България“, „Експириън България“ ЕАД, „Сенсата Технолоджис България“ ЕООД, „Телерик Академия“.

Поради спецификата на методологията, разработена и се прилага от консултантска компания „Делойт България“ оценяването на кандидатурите в останалите две категории – „Най-добър нов бизнес“ и „Бизнес в първите 20 милиона“ продължава. Кои са победителите в тях ще разберем по време на церемонията в  Софийската опера и балет на 4 ноември.

*********

Медийни партньори: bTV Media Group,БТАБНТБНРDir.bgДарик радиоBulFoto


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени