Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ефтим, Светла и Мария и техният "Един Процент Промяна", който връща вярата в дарителството

Снимка: Facebook

                                     "Много бързо установихме, че нуждата е голяма, че ще има доста нови приятели, които ще направим по пътя си и всъщност това нещо ни вдъхновяваше…"

Това споделя Ефтим Ефтимов – един от създателите на платформата "Един Процент Промяна". А ти знаеш ли, че само с 1% от месечния си доход можеш да промениш нечий живот?

В това силно вярват създателите на платформата, в която освен Евтим са Светла Пармакова и Мария Минева.

Тримата приятели вярват, че силата на малките, но редовни действия, правят добрини в България и случват осезаема промяна в обществото.

За 9 години организацията им има над 100 изпълнени каузи, събрани и дарени са над 1 млн. лева, като в тях са били ангажирани близо 2200 дарители.

Така Ефтим, Светла и Мария дават стипендии за деца без родителски грижи, доизграждат центрове за хора със специфични здравни потребности, дават и хуманитарна грижа на бездомни животни.

"Един Процент Промяна" е смисъл, усмивка, едно от онези неща, които започваш почти на шега, но когато се обърнеш накрая, виждаш път, който изненадва теб самия и те прави горд, щастлив и удовлетворен", настоява Светла Пармакова.

"Трудното е, че не можеш да спреш, защото не можеш да си представиш, че която и да е от каузите, които сме направили, не се е случила", допълва я Мария Минева.

И тримата вярват, че каузите им са в помощ на хора, които дори не познаваш, но вярваш, че ако помогнеш, ще бъдеш повече човек. Знаят, че чрез "Един Процент Промяна" и модела на дарителството подчертават колко много зависи от мен, от теб, от всички ни.

Ако и вие като Ефтим, Светла и Мария искате да промените нагласите у нас към благотворителността и към това да творите добро – подкрепете ги от 1 октомври на специално създадена от БНР платформа, на която всеки ще може да гласува за един от десетте номинирани, чиято дейност и кауза подкрепя. Гласуването продължава до 12 часа на обед на 20 октомври.

А кой от тях ще е "Будител на годината" ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.

С любезното съдействие на:

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени