Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И БК Ямбол няма да участва в НБЛ

Баскетболистите на Ямбол (в жълто) нямат зала.
Снимка: БТА

Още един отбор обяви отказването си от участие в сезон 2024/25 в Национална баскетболна лига (НБЛ), информираха официално от лигата.

Въпреки че изпълни всички свои задължения и картотекира състава си за новия сезон в срок, отборът на Ямбол няма да играе в шампионата.

С писмо до ръководството на НБЛ, председателят на БК Тунджа Ямбол Диан Кайали информира следното:

"Поради липса на зала, където да провеждаме домакинските си мачове и невъзможността да намерим друго място за тяхното провеждане, както и поради липса на достатъчно финансиране, не можем да подсигурим нормалното ни участие в НБЛ за сезон 2024/2025. Желанието ни е лигата да запази място на нашият отбор в НБЛ за следващия сезон 2025/2026", цитират от НБЛ изказване на Кайали.

След невъзможността и Черноморец да участва в новия сезон, отборите остават девет. Програмата за 10 отбора остава в сила, като един почива.

Бургаският Черноморец не успя да изпълни своите задължения в указания период до 30 септември в 17:00 часа и също отпадна от участие. Тимът на Ямбол става третият клуб след Черноморец и ЦСКА от участниците през миналия сезов 2023/2024, който няма да продължи в елита тази година.

Първи кръг на НБЛ:

Черно море Тича - почива
Балкан - Берое
Академик (Пловдив) - Левски
Шумен - Миньор 2015
Рилски Спортист - Спартак (Плевен)


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени