Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Балканска среща - "Епилепсията не е присъда" в столицата

Снимка: Асоциацията на родителите на деца с епилепсия

Под патронажа на президента на Република България у нас се провежда днес от 10 часа Балканска среща - "Епилепсията не е присъда", организирана от "Асоциацията на родителите на деца с епилепсия", с председател Веска Събева.

Лекари невролози и специалисти в областта на трудовото законодателство и социалната заетост, психолози от Балканите ще разискват теми като диагностика и лечение на деца с епилепсия, екранното време при пациенти с епилепсия, протокол за действие в семейството при спешен случай.

Веска Събева - председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия

Във втората част от дискусията ще бъдат разисквани темите за възможностите и предизвикателствата за включването на пациенти с епилепсия в образованието и трудовия пазар, както и социалната интеграция и психологическа подкрепа за семействата и възможностите на членовете на семействата да се включат в трудовия пазара, грижейки се за лица с епилепсия. 

Ще бъдат представени добрите практики от Хърватия, Словения и Турция, а също и опита на "Асоциацията на на родителите на деца с епилепсия" - групова психосоциална рехабилитация на млади хора с епилепсия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна