Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кокаин за над 2 млн. лева заловен у турски шофьор на "Капитан Андреево"

Снимка: Агенция "Митници"
Чуй новината! Чуй новината:

Митничари са открили 13 028 кг кокаин, укрит по тялото на мъж, който пътувал като втори шофьор на товарен автомобил, излизащ от страната през Митнически пункт "Капитан Андреево".

Случаят е от 9 октомври, когато на границата пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, в който заедно с водача – като втори шофьор пътувал мъж с инициали М.М. – турски гражданин.

Пред униформените водачът на товарната композиция представил редовни документи за превозваната групажна стока от Германия през България за Турция, като при проверката нарушения не са били установени.

Вторият шофьор обаче напуснал превозното средство, което провокирало митничарите да му извършат личен преглед. По време на проверката под якето и в бельото на мъжа били открити общо 13 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на кокаин.

Общото задържано бруто тегло на откритата дрога е 13.028 кг на стойност 2 345 040 лева, оценен за нуждите на съдебната система.

По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на прокуратурата 36-годишният турски гражданин е задържан за срок до 72 часа.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна