Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович на полуфинал в Шанхай след обрат

Новак Джокович е на два успеха от титла №100.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четвъртият поставен в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Шанхай Новак Джокович се класира за полуфинала на състезанието, което е печелил четири пъти.

Сърбинът направи обрат срещу чеха Якуб Меншик и го победи след 6:7(4), 6:1, 6:4 за 2 часа и 20 минути игра и се доближи още повече до завоюването на стотна титла в кариерата.

В първата част Джокович успя да пробие за 5:4 и след това сервираше за спечелването ѝ. Меншик, който в предишния кръг отстрани Григор Димитров, обаче направи рибрейк, благодарение и на непредизвиканите грешки на съперника. В последвалия тайбрек 19-годишният Якуб спечели три поредни точки след 4:4 и взе сета.

Ноле реагира моментално и взе следващата част за 31 минути игра, като направи два пробива в нея. Нивото на игра на чеха пък рязко спадна.

В решаващия сет отново Джокович доминираше и успя да направи брейк, който веднага затвърди за 4:2. При 5:4 37-годишният сърбин сервираше за победата. Той лесно стигна до 40:0 с шестия си ас и приключи двубоя отново с директна точка от начален удар.

На полуфиналите Новак Джокович ще се изправи срещу Тейлър Фриц. Американецът се справи сравнително лесно по-рано днес с Давид Гофен от Белгия с 6:3, 6:4. До момента Ноле е спечелил и деветте си мача срещу Фриц.

В другия полуфинал в събота се срещат Яник Синер от Италия и Томаш Махач от Чехия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна