Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмична прогноза за времето

Снимка: Данче Бозаджиева

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността във вторник, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, следобед по Черноморието от югоизточна четвърт. Минимални температури между 7° и 12°, по крайбрежието до 14°, максимални от 19° до 24°.

В сряда ще има променлива облачност, почти без валежи. Вятърът ще се обърне от североизток и ще се усили. С него ще нахлува по-студен въздух и максималните температури чувствително ще се понижат.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, временни заоблачавания ще има главно по Черноморието. Вятърът ще отслабне, температурите още ще се понижат и сутрешните ще достигнат 3°-8°, а дневните 12°-17°.

През почивните дни облачността ще е главно над Черноморието и там ще паднат слаби валежи. Температурите съвсем слабо ще се повишат.

Вълнението на морето през първите дни ще е 1-2 бала, но с обръщането на вятъра от североизток ще се увеличи на 3, по южното крайбрежие до 4 бала. Температура на морската вода между 18° и 21°.

Деж. синоптик: Виктория Георгиева
По публикацията работи: Стефка Савова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна