Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставиха краен срок за реванш между Дюбоа и Джошуа

Антъни Джошуа (вляво) бе нокаутиран от Дюбоа.
Снимка: БТА

Международната боксова федерация (IBF) обяви, че ако Даниел Дюбоа и Антъни Джошуа искат да се бият още веднъж на ринга, това трябва да се случи до април догодина.

Дюбоа нокаутира Джошуа миналия месец на „Уембли“, за да защити пояса на IBF в тежка категория – мачът беше задължителна защита. Според правилника на Международната боксова федерация, Дюбоа сега има на разположение девет месеца, за да направи доброволна защита на пояса. Това отваря вратата за реванш срещу Джошуа, но това трябва да се случи до 22 април.

След тази дата, Дюбоа трябва да направи задължителна защита на пояса, която вероятно ще бъде срещу победителя от мача между Мартин Баколе и Агит Кабайел. Дюбоа ще бъде известен около 22 април за задължителния си претендент на 21 юни. Въпреки това, IBF подчерта, че британецът ще бъде свободен да преследва мач за абсолютната световна титла след тази дата.

Дюбоа вече обяви желанието си да се бие с победителя от реванша между Олександър Усик и Тайсън Фюри в Саудитска Арабия през декември, на който ще бъдат заложени поясите на WBC, WBO и WBA в тежка категория. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна