Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Букмейкър спаси от фалит баскетболния Левски

Баскетболистките на Левски спечелиха купата миналата година.
Снимка: БГНЕС

Компанията Palms Bet отново става спонсор на баскетболния клуб Левски, с което клубът бе спасен от фалит и прекратяване на участие в Националната баскетболна лига. Новият договор за партньорство е със срок 1 година, предаде БТА.

Баскетболният тим на "сините" се присъединява към групата отбори с името Левски, които вече са подкрепени от Palms Bet – ПФК Левски и волейболният Левски, съобщават официално от компанията.

"Изключително сме горди, че отново подаваме ръка на баскетболния Левски. За нас е привилегия да окажем подкрепа в такъв тежък момент на клуб, който през годините е носил много успехи и се е доказал като достоен съперник не само на националната, но и на международната сцена. Надяваме се отборът, който единствен от столицата ще участва в баскетболната лига, да радва феновете и да надгражда успеха", каза Лъчезар Петров, изпълнителен директор на "Телематик Интерактив България" АД, компанията лицензодържател на Palms Bet.

Според капитана на отбора Асен Великов Palms Bet подкрепят БК Левски като позволяват на всички баскетболни фенове да гледат мачове от професионалната лига на живо.

"Ако Palms Bet не бяха подали ръка в този така тежък момент, днес нямаше да има мъжки отбор на Левски, а София щеше да остане без отбор в професионалната лига", допълни той.

"Благодаря е една от най-хубавите думи. Благодаря, като президент на БК Левски. Благодаря от името на всички хора в София, които обичат баскетбола. Благодаря от името на играчите и най-вече от името на младите ни таланти, които ще могат да останат у дома и да носят името на любимия си роден клуб на гърдите си", отбеляза президентът на клуба Константин Папазов.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна