Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Българските градове се подготвят за Европейската нощ на музеите през май

На 17 май тази година хиляди музеи и галерии от цяла Европа ще отворят врати за своите посетители в Европейската нощ на музеите. България ще участва в 10-ото юбилейно издание на европейската инициатива за девета поредна година. В Нощта на музеите, когато посещенията са безплатни и работното време е удължено до полунощ, вратите си отново ще отворят десетки пространства за изкуство и култура в цялата страна. В момента родните ни музеи и галерии подготвят своите културни програми, които ще бъдат готови в средата на месец април. Предстои да излезе и карта с всички локации, които могат да бъдат посетени.
Българските културни институции, които все още не са се записали за участие в Европейската нощ на музеите могат да се включат в инициативата чрез Френския институт.
Европейската нощ на музеите е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и за няколко години инициативата се разпространява в цяла Европа. В София събитието е под патронажа на Френския институт, Министерство на културата и Столична община.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!