Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Документален филм сприятелява „Три жени в полите на Витоша”

| обновлено 07.04.14 11:43

Докато родолюбивите ни сънародници все по-далече от България осъществяват своята емигрантска мечта и  все по-далече търсят хляб и себе си - три жени откриха вдъхновение и възможност да реализират таланта си тук, в полите на Витоша. Те идват от различни континенти и до срещата с екипа на филма - режисьора Росен Елезов, сценариста Хелия Чавдарова и оператора Цветан Недков, не се познават лично помежду си.
Рин Ямамура е родена в Токио. Тя е художник-сценограф и носител на две награди „Икар” и една номинация за „Аскеер”. Изабел Льобастар е родена в Ница. Автор е на поетични книги и изложби. Американката Анджела Родел е родена в Минесота – певица, преводачка и актриса. Тя пее и свири на тамбура в етно-рок групата „Гологан”.
Сигурно София, която се отразява така благотворно на техния творчески потенциал, е съвсем различна от мястото, с което ние сме свикнали по рождение. Навярно техните български биографии ще ни позволят да погледнем и ние с други очи на живота и хората в подножието на планината? А може би документалният филм „Три жени в полите на Витоша” ще промени досегашното ни отношение към познатото? А и към далечното.
Първата среща на филма със зрителите ще бъде в Дома на киното на 8 април от 19 часа. Там ще ни очаква и екипът от автори и герои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!