Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Constitutionерите пускат онлайн платформа за промяна в конституцията

В сряда ще бъде даден стартът на първата по рода си у нас онлайн платформа за промяна в конституцията. Това заяви в ефира на "Радио София" Стефан Марков - създател на сайта, и част от екипа на Constitutionерите. На адреса konstitucia.bg неограничено ще се дават предложения, които да прераснат в проекто-конституция. Точно в 12:00 ч. на 16 април платформата ще бъде активирана и ще могат да се приемат първите заявки.

"Избрахме сряда, защото тогава се навършват 135 години от създаването на Търновската конституция", допълни Стефан Марков.

Приемането на предложения ще става чрез кратка регистрация - с имейл и парола. „След това потребителят избира категория - дали за президентската институция, дали за Министерския съвет или за някоя друга глава на конституцията - и след това предложението ще се публикува. Много от предложенията може би няма да са подходящи, но това ще прецени екип от юристи, които ще дават професионален коментар в рамките на седем дни след постъпването на идеята“, каза още Марков.

Повече подробности за онлайн платформата, както и за това кои са Constitutionерите, чуйте в интервюто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!