Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Премиера на непознатата пиеса „Каквато ти ме искаш” от Пирандело в Народния театър

БНР Новини
Сцена от постановката
Фото: Народен театър „Иван Вазов”




Тази вечер (10 октомври) в Народния театър „Иван Вазов” зрителите, които са успели да си намерят билети за премиерата, ще се чувстват като на кино. Режисьорът Теди Москов очаква публиката направо на сцената. Пиесата „Каквато ти ме искаш” от Луиджи Пирандело се поставя за първи път на българска сцена. Преводът е направен от Ернестина Шинова. Сценографията е на Чавдар Гюзелев. Композитор е Антони Дончев. Автор на костюмите е Свила Величкова. В Непознатата ще се превъплъти актрисата Снежина Петрова. Но в спектакъла участват цяла плеяда обичани и талантливи български актьори.
Истината е, че роденият в Сицилия италиански писател Луиджи Пирандело получава Нобеловата си награда за драматургия. И по точно: „за творческа смелост и изобретателност във възраждането на драматургичното и сценично изкуство”.
А колкото до възможностите по отношение на творческата смелост и изобретателност на режисьора Теди Москов – едва ли някой се съмнява. Ще се убедят в това, обаче, само 120 зрители, които ще се качат заедно с актьорите на Голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов”. До следващото представление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!